torsdag 18. februar 2010

Bekjennelser fra en lat faenNoen dager føler man for å gjøre minst mulig. Noen dager føler man ikke engang for å stå opp, og for meg så byr den nordiske vinteren på mange slike dager. Jeg liker å skylde på at samfunnet ikke hensyntar min innebygde døgnrytme, som iallefall ikke føler for å dra meg opp av senga før sola har stått opp.

Det er da alt annet enn naturlig å stå opp klokka halv sju fem dager i uka for å rekke skolen ti over åtte, kun fordi noen byråkratiske a-mennesker har gjort det til mitt eneste alternativ. Men det er mulig jeg bare er lat. Det er mulig at velferdstaten har sydd puter under armene på meg, og effektivt fjernet alt jeg har av arbeidsmoral.

Kanskje kan man si at barnehagen har skylden, kanskje er det genetisk, eller rett og slett en karakterbrist jeg har forårsaket med viten og vilje. Uansett er faktum det at jeg har pådratt meg massevis av fravær i disse vintermånedene. Og når noen dager ødelegges av sovelyst og latskap, da hjelper det ikke at andre ødelegges av en lite effektiv privatisert kollektivtrafikk.

Så enten må jeg skjerpe meg, eller så må samfunnet skjerpe seg, eller så må både jeg og samfunnet innfinne oss i at jeg, Jonas Vårum Olafsen, jeg er rett og slett lat.

TAKK! (Avslutning fritt etter Hans Bauge)

5 kommentarer:

 1. Haha, morsomt og utrolig bra skrevet! Latsabb;)

  SvarSlett
 2. Jeg er enig. Det er synd på oss b-mennesker, for samfunnet er lagt opp til en eller annen merkelig døgnrytme. (Tror det er en bevisst sammensvergelse. De holder sikkert møter når vi sover.)

  SvarSlett
 3. Margrethe: A-menneskene har til alle tider styrt den systematiske delen av samfunnet. Den delen som handler om arbeid og utdanning og butikkenes åpningstider. Vi B-mennesker styrer den delen som handler om kunst og underholdning. Hvorfor tror du ellers at de beste tv-seriene og filmene går så jævla seint på kvelden? :P

  Maiken: Takk skal du ha :)

  SvarSlett
 4. Svært tydelig tittel, gitt, og rene ord for pengene. Ja, det er tøft å være b-menneske. Men jeg synes det er litt tidlig for deg å fastslå en gang for alle at du bare er lat. Det handler om å finne rytmen som fungerer. Kors på halsen - fra en som har erfaring med denslags. :)

  SvarSlett
 5. Hanne: Joa, det var litt av tanken det. Jeg harselerte jo egentlig mer med _samfunnets stempling av de som ikke finner dets rutiner og tidspress naturlig_ som late. Det var iallefall tanken bak. Og derfor fant jeg det også naturlig (og til og med litt snasent) å benytte meg av øvrighetens betegnelse på meg selv i en litt sarkastisk tanke. Det var iallefall tanken bak, det også, men så er jo spørsmålet hvorvidt jeg har kommunisert det tydelig nok :)

  SvarSlett