tirsdag 22. september 2009

Et ansiktsuttrykk forteller mer enn sytten ord og to komma

Eeyh!

Her kommer en snasen sak, for dere som har ventet på slike. Jeg kommenterer fire nettavisartikler med fire forskjellige ansiktsuttrykk, og DERE må gjette hvilke uttrykk som passer til hver enkelt sak! Fasit kommer om en uke (altså tirsdag 29. sept.), og de som tar feil får deng. Hahaha.

De fire sakene er som følger:

1 Dagbladets eksklusive sak om geografiske koke/steke-forskjeller.

2 Romerikes Blad sin gladsak om en gærning som stoppet innom en Frogner-familie på sin verden rundt-sykkeltur.

3 Danskene har endelig funnet ut at det er noe gæernt med facebook. Sak i Politiken.

4 Verdens Gang sin daglige "et eller annet er på en eller annen måte bra/dårlig for helsa di"-sak.... og dette er de fire ansiktsuttrykkene:

Ansiktsuttrykk A
Ansiktsuttrykk B


Ansiktsuttrykk C

Ansiktsuttrykk D


Forslag til svar kan skrives i kommentarfeltet, slik som dette: "Jeg vedder skinnvottene mine på at sak A og uttrykk A hører sammen". Denne er muligens littegranne tricky, men det er helt klart en fordel om du har kjennskap til mine interesser, prinsipper og psykiske skavanker (og kanskje også noen av de fysiske, sånn i forhold til ansiktsutrykkene).

Lykke til! (Og kos deg med sakene)

13 kommentarer:

 1. ... og en ting til: om folk vil krediteres for riktig eller godt forsøk, så er det lurt å opptre med navn eller pseudonym. Sånn at det ikke blir fire stk "Anonym". ;)

  SvarSlett
 2. Here are the votes of the Skjetten jury. Jeg vedder heklesjalet mitt på at følgende kombinasjoner er riktige:

  1. C, fordi en sånn sak er velegnet til å påkalle en viss oppgitt likegyldighet hos hvem som helst
  2. B, fordi jeg synes det passer så godt til det brillefine hovedbildet i saken
  3. D, fordi du finner uendelig nytelse i alt som setter FB i dårlig lys
  4. A, fordi VGs helsesak alltid passer godt sammen med et lett psycho ansiktsuttrykk

  SvarSlett
 3. Jeg håper jeg vinner ass!

  1B
  2A
  3C
  4D

  SvarSlett
 4. Jeg vedder babygymmen til elstdemann på at følgende dyptpløyende analyse er korrekt:

  1.D Uansett psyke: alle er glad i koke/stekeforskjeller

  2.B Slik hadde han sett ut hvis det var Direktør Olafsen selv som måtte ut å gjøre scoopet for RB

  3.A motsatte begrunnelse som over. Direktøren skulle ønske at det var han selv som fikk los på å bruke "fucking" i kombo med "Facebook" i ingressen for en oppdragsgiver (gjerne i f.eks Aftenposten, som er søster tidsskriftet til Politiken)

  4.C Denne er også klar: Litt oppgitt over tabloidenes saksdekning, men alikevel bekymret for egen helse står å lese tydelig hos den hettebekledte.

  @genco leverer fasit

  SvarSlett
 5. det skal jo være "søstertidsskriftet". Vi driver ikke med særskriving gjør vi vel?
  I didn't think so...

  SvarSlett
 6. Mange gode forslag her, og det er et klart pluss i margen for gode kombinasjonsbegrunnelser! Jeg skal være såpass grei at jeg allerede nå røper at INGEN av de som har svart foreløpig har fått rett i alle sine kombinasjoner. Dette er naturligvis et så begrensende hint at de som har svart før skal få muligheten til å prøve på nytt. Det er også ganske morsomt å konstatere at ingen har gjettet på den samme kombinasjonen :) Det betyr at jeg har laget en sjukt vanskelig oppgave ^^

  PS: Den som gjetter rett, eventuelt har best begrunnelse om flere skulle gjette rett, vinner tingene som de som har tatt feil har veddet bort. Hannes heklesjal er dessverre unntatt, ettersom hun ikke har noe heklesjal og heller ikke behersker hekling som sådan.

  SvarSlett
 7. jeg må nesten prøve meg siden det er så mye mas på twitter.

  1.B
  2.A
  3.D
  4.C

  SvarSlett
 8. SÅNN!

  Nå har det gått en uke, og ingen har finni riktig kombinasjon! Håhåhå, jeg har vært dyktig, altså ;D

  Her er fasiten, for dere som sitter spent nå, og lurer akkurat like fælt på svaret som dere gjør halvveis i poengopptellinga i melodi grand prix.

  Altså: Sak nummer 1, den om geografiske forskjeller angående tilberedning av mat, hører sammen med bilde C. Fordi:
  "Øøøøh. Interessant? Neei. Sært? Veeel..." Jeg kan ta litt selvkritikk på den, og innrømme at uttrykket kanskje ikke kommuniserte dette klart og tydelig nok. Men jeg kan sitere Hanne, som faktisk klarte denne: "1. C, fordi en sånn sak er velegnet til å påkalle en viss oppgitt likegyldighet hos hvem som helst". Men hallo, det skulle jo være vanskelig! ;)

  Sak nummer 2, den om en gærning på sykkeltur verden rundt som campa hos en Frognerfamilie, hører sjølsagt sammen med bilde A. Fordi:
  Han er gæern, først og fremst. Og familien virka så "what the fuck" at det gjenspeilte seg i meg. I tillegg var det ikke akkurat noe jeg hadde forutsett skulle stå på rb.no.

  Sak nummer 3, den om Facebook, hører sammen med bilde B. Fordi: jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva som skjer og ikke skjer med Facebook (med mindre de saksøkes, går konkurs eller plutselig, sånn helt uforventet, skulle forsvinne totalt).

  Sak nummer 4, den om at alkohol i blodet kan hindre hodeskade, hører naturligvis sammen med bilde D. Fordi: jeg ble litt frydefull når jeg leste dette. Som kjent er jeg glad i øl (er en grunn til at det står i interessefeltet på bloggerprofilen), og jeg har en lei tendens til å pådra meg hodeskader. Men her jeg åpenbart skjønt greia, og det allerede FØR VG skrev om det! En bekreftelse på sin egen brilliante eksistens på en slik måte måtte jo bare bringe fram et slikt lite merkelig psychosmil ^^

  Det vil altså si at riktig kombinasjoner kort oppsummert er:
  1 C
  2 A
  3 B
  4 D

  Og, ja. Det er helt korrekt; du har tatt helt feil! Hahaha, jeg vant :)


  God bedring, folkens!

  SvarSlett
 9. Kan forresten presisere at disse hodeskadene altså begrenser seg til hjernerystelser. Kanskje jeg kan takke øllen for smellene ikke har etterlatt større spor (dog noen, det er det jo). Det hender nemlig rett som det er at hjernen min rystes, men altså ikke av sjokktitler i tabloidene.

  SvarSlett
 10. HAHA, jeg klarte 1=C!
  Men ærlig talt, du er ikke likegyldig til Facebook. Nå ljuger du!
  For øvrig har du plausible forklaringer.
  Jeg vil allikevel insistere på at jeg er den moralske vinneren av denne konkurransen.

  SvarSlett
 11. Hanne: Jeg er likegyldig til om folk får til å skrive på veggen sin eller ikke ;) Driter i hva som skjer innpå der, bortsett fra de nevnte unntakene og tilløp til dette som frambringer skadefryd :) Og vi er ALLE moralske vinnere, Hanne.. Alltid ^^

  SvarSlett