torsdag 17. september 2009

Inngangspartiet, et radikalt framtidsalternativ

Etter et ganske ålreit valgresultat, bortsett fra den triste oppslutningen til Rødt, Venstre og SV, er det på tide å tenke framover. Nå er det nemlig bare 2 måneder og 3 dager til jeg fyller atten år, og Inngangspartiet endelig kan bli en realitet. Idag består InP kun av en 11-12 medlemmer, men fram mot valget i 2013 vil vi mobilisere og valgkjempe som aldri før!

Inngangspartiet er et anarkosyndikalistisk parti som i første omgang vil kjempe for solidaritet og miljø. Vi ser det også nødvendig å redusere den vestlige verdens levestandard for å oppnå disse målene, og vil flytte fokus fra materialisme og handelsøkonomi til menneskets frihet og evnen til å leve av det man skaper selv.

Jeg har for lengst innsett at Inngangspartiet aldri vil bli noe stort parti i norsk sammenheng (dog forhåpentligvis større enn Arnfinn Pettersens Månen er en Gul Ost-parti), men det er lov å håpe at en gang i framtida vil vi komme over sperregrensa. En gang i framtida kan vi kanskje samarbeide med partier som Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet de grønne, muligens Venstre og kanskje til og med Senterpartiet, om de sånn plutselig mot alle odds skulle sette litt mer pris på naturens mangfold med tiden.

Jeg er selvfølgelig selvutnevnt partiboss og stifter, men er som regel veldig grei og en god lytter når det kommer til stykket. Vi trenger nemlig å få med flere folk på laget, og vi trenger folk som kan bidra med noe. Det eneste som er klart foreløpig er ideologien. Vi har ingen struktur - anarkister som vi er - whatsoever, og er i realiteten mer et slags forum for radikale tanker som beveger seg i det politiske landskapet mellom liberalisme, sosialisme, anarkisme og syndikalisme.

For å få dette geniale forumet opp og fram, og forhåpentligvis få stiftet Inngangspartiet som et ekte politisk parti, så trenger vi støtte blant folket. Inngangspartiet må ha 500 underskrifter for å kunne stille til valg, og det hadde vært utrolig fett om det hadde blitt en realitet. Vi trenger mange sterke stemmer i samfunnet som evner å dra politikken mot venstre. Vi trenger litt real folkeopplysning her i landet, og i verden forøvrig. Vi trenger folk som evner å gi politikere et litt større perspektiv uten å ha så mye å si i politiske saker selv! Vi trenger å utvide horisonten! Og vi trenger en artigkar i norsk politikk nå som Lars Sponheim skal gjemme seg bak gardinen!

Denne artigkaren vil i tilfellet være meg, og derfor burde DU støtte Inngangspartiet, om enn ikke annet fordi det er et jævlig bra påfunn.

TAKK!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar